A Duna-menti népek táncait visszük színpadra legújabb bemutatónkban

A Duna-menti népek táncait visszük színpadra legújabb bemutatónkban

Májusban a Nemzeti Táncszínházban egy nagyszabású gálaműsor keretében ünnepeltük fennállásunk 65. évfordulóját. A jubileumi évet lezárva, legújabb bemutatónkat ugyanitt visszük színpadra, november 18-án, A Duna balladái – Táncok és imák a Duna mentén címmel.

Az Együttes célkitűzése megalapítása óta ugyanaz: élni a hagyománnyal, a nézők minden érzékszervére hatni, költészetet alkotni a néptáncból és szellemileg is megmozgatni a közönséget. A májusban megvalósuló jubileumi gálaműsorban méltó módon emlékeztünk meg azokra, akik életet, nevet, saját identitást, jól felismerhető művészi arculatot, senki mással össze nem téveszthető egyéniséget adtak az Együttesnek.

A 65. jubileumi évünk végére egy különleges premierrel készülünk, hiszen őszi bemutatónk a Duna menti népek táncait viszi a Nemzeti Táncszínház színpadára. A november 18-i előadás a jubileumi évet lezáró bemutató lesz, melynek címe – A Duna balladái – egyfajta romantikus költőiségre utal, de a ballada szó eredeti jelentésére, a táncra is. A Duna-menti népek táncaiból és zenéiből merítkezve, énekkel és tánccal elevenednek majd meg a dunai ember életérzései, a nagy folyamhoz kötődő rítusai.

A produkció tánc- és látványbéli gazdagsága, valamint a színpadkép is egyedi és különleges lesz, hiszen a Duna-menti tájegységek táncai, illetve a hatalmas folyamot és az aköré épülő szokásrendszereket egyedülálló tánc- és díszletelemekkel jelenítik majd meg a színpadon.

Részletek: http://www.nemzetitancszinhaz.hu/musor/bemutato-a-duna-balladai/2239

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük