65 éves a Duna Művészegyüttes

65 éves a Duna Művészegyüttes

Idén 65 éves a Duna Művészegyüttes. Májusban jubileumi gálaműsorral, az év további részében meglepetés projektekkel, ősszel pedig új bemutatóval ünnepeljük ezt a különleges évet.

Emlékeink 65 címmel jubileumi gálaműsorral ünnepeltünk május 18-án a Nemzeti Táncszínházban, ahol meglepetés vendégekkel idéztük meg az elmúlt évtizedek legemlékezetesebb pillanatait.

Alapvetésünk az elmúlt hat és fél évtized során sem változott: a jelenben is élni a hagyománnyal és éltetni azt, költészetet alkotni a néptáncból a színpadon, szellemileg is megmozgatni a nézőket, minden érzékszervükre hatni.

Jubileumi műsorunk méltó módon kívánt emlékezni azokra, akik életet, nevet, saját identitást, jól felismerhető művészi arculatot, senki mással össze nem téveszthető egyéniséget adtak az Együttesnek. Korábbi neves művészeti vezetőink, valamint az Együttes mostani művészeti vezetője, Juhász Zsolt koreográfiáiból is válogattunk a gálaműsorra. Részletek voltak láthatóak például Erdélyi Tibor Párok, Mosóczi István Szerelem, vagy Mucsi János Amazonok című koreográfiáiból, de a Héttorony, az Emúlt időkből – Bartók & Folk vagy a Szerelmünk, Kalotaszeg című előadásokból is bemutattunk egy-egy ikonikus jelenetet, illetve egykori zenészkollégák is a színpadra léptek.

65 éves születésnapunkon meglepetés vendégek is felköszöntöttek bennünket, együtt ünnepelt velünk többek között Ferenczi György, Máté Péter-díjas szájharmonika művész, a Ferenczi György és a Rackajam frontembere, ifj. Csoóri Sándor „Sündi”, az Ötödik évszak zenekar vezetője, Pál István Szalonna Liszt Ferenc-díjas, Érdemes művész, a Pál István Szalonna és Bandája vezetője vagy a Csík zenekar zenészei: Kunos Tamás, Bartók József, Barcza Zsolt.

Ebben a fontos évben számos vidéki helyszínre is ellátogatunk, meglepetés projektekkel, izgalmas videó-klipekkel készülünk, ősszel pedig új bemutatóra invitálunk minden érdeklődőt: Duna balladái – táncok és imák a Duna mentén című előadásunkat mutatjuk be, mely izgalmas fúzióban viszi színpadra a Duna-menti népek táncait. Az előadás zenei szerkesztője Bubnó Tamás és ifj. Csoóri Sándor „Sündi”.

#65évesaDunaMűvészegyüttes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük