Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

SZÉPSÉGES MEZŐSÉG

2023.08.15. @ 20:00 - 21:00

Vidéki színpadon először lesz látható a Szépséges Mezőség című nagysikerű produkció. A székesfehérvári a Királyi napok összművészeti fesztivál programjaként augusztus 15-én 20 órától láthatja a közönség.

A Mezőség sokszínű népművészete Bartók Bélától és Kodály Zoltántól kezdve Martin Györgyön és Tímár Sándoron át Novák Ferencig számos gyűjtő érdeklődését felkeltette már. Tehát bőséges forrásból dolgozhatott Juhász Zsolt együttesvezető, rendező, aki így gondolkodott a műsor kapcsán:

„Az érzéseinket, a tájegység iránti szeretetet, annak szépségeit szeretnénk megmutatni. Multikulturális vidék magyarsággal, románsággal, cigánysággal – ezt az izgalmas együttélést próbáljuk színre vinni.”

A „Szépséges Mezőség” mintegy 300 településen, a magyar, a román, a cigány és a szász kultúra összefonódása révén kialakult sokszínű világon kalauzolja végig a nézőket. Ez a multikulturalitás áll a műsor tematikai centrumában is, melyet énekszó, Wass Albert prózái, valamint tangóharmonika és a Göncöl zenekar játéka színesít.

A színpadkép alapvetően a mezőségi dombságot jeleníti meg absztrakt díszletekkel, monumentális, gurítható dobogókkal.

A bemutatóra készülve több kiváló táncos szakember segítette az Együttes munkáját: a darab Kocsis Enikő, Fitos Dezső, Farkas Tamás és Juhász Zsolt koreográfiáira épül.

A „Szépséges Mezőség” című előadás bemutatója a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál programjaként, a Müpa szervezésében valósult meg.

Közreműködők:

Ének: Fekete Borbála

Próza: Sütő András

Részletek

Dátum:
2023.08.15.
Időpont:
20:00 - 21:00
Esemény kategória:
https://fb.me/e/TGsKlJN9

Helyszín

Székesfehérvár, Királyi napok