Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Fókuszban a koreográfusok: Mucsi János és Tóth Judit

2022.03.06. @ 19:00 - 20:30

HUF2100 - HUF2600

A Hagyományok Háza 2014-ben indított előadás-sorozata a színpadi néptáncművészet kiemelkedő koreográfusairól szól. Az est első részében egy ma már klasszikus, a színpadi tánctörténetben korszakalkotó művész koreográfiái jelennek meg, az est második részében pedig egy kortárs, sokszor még a pályája elején álló alkotó művei láthatóak.

Ezúttal sem lesz másképp: a Fókuszban a koreográfusok című előadássorozat 2022. március 6-án 19:00-kor kezdődő előadásának első részében Mucsi János koreográfiai munkásságát ismerhetjük meg.

A BM Duna Művészegyüttes egykori művészeti igazgatója sajátos, hazai és nemzetközileg is kitekintő folklór és táncszínházi arculatot alakított, amellyel a magyarországi táncmozgalom kiemelkedő helyét vívta ki.

Az előadáson közreműködnek: a Duna Művészegyüttes és a Magyar Állam Népi Együttes

Azt est második felében egy fiatal, ambiciózus, érzékeny koreográfus műveibe nyerhetünk betekintést: Tóth Judit az Urban Verbunk egyik művészeti vezetőjeként XXI. századi formában igyekszik hagyományainkat a nézőhöz közelebb hozni. Munkáit a néphagyomány alapos ismerete mellett a színpad adta technikai lehetőségek kihasználása, bátor kísérletezések jellemzik.
Olyan alkotások kerülnek bemutatásra, ahol múlt- jelen- jövő hármasa, valamint mindhárom terepe: a gyermek és ifjúsági, és a hagyományőrző generációk mutatkoznak be.

Az előadáson közreműködnek:
az Urban Verbunk Junior gyermek csoportjai
a Veresegyházi Hagyományőrző Népi Együttes
és az Urban Verbunk Társulat

A sorozat szerkesztője: Szögi Csaba

A beszélgetés moderátora: Bólya Anna Mária

Részletek

Dátum:
2022.03.06.
Időpont:
19:00 - 20:30
Összeg:
HUF2100 - HUF2600
https://hagyomanyokhaza.hu/hu/program/uj-idopont-fokuszban-koreografusok-mucsi-janos-es-toth-judit

Helyszín

Hagyományok Háza
Corvin tér 8.
Budapest, 1011 Magyarország
+ Google Térkép