Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A Göncöl Zenekar és Enyedi Ágnes koncertje – Válogatás Kallós Zoltán gyűjtéseiből

2023.05.16. @ 19:00 - 20:00

Fordulj, kedves lovam. Válogatás Kallós Zoltán gyűjtéseiből

a Göncöl Zenekar és Enyedi Ágnes koncertje

 

A Duna Művészegyüttes állandó zenekara, a Göncöl zenekar önálló albumot jelentet meg, mely a kétszeres Kossuth-díjas erdélyi magyar néprajzkutató, Kallós Zoltán népzenei gyűjtéseiből válogat.

A Fordulj, kedves lovam. Válogatás Kallós Zoltán gyűjtéseiből című album a Spotify zenemegosztó csatornáján jelenik majd meg, ehhez kapcsolódó kedvcsináló koncertjüket pedig május 16-án a Hagyományok Házában tartják. Az album célja, hogy Kallós Zoltán életét, kiemelkedő személyiségét legfontosabb népzenei gyűjtéseiből válogatva mutassa be, melyet a koncerten videó-illetve hangbejátszásokkal, fényképek vetítésével kívánnak majd még érzékletesebbé tenni.

Az album zenei anyagában kimagasló szerepet játszik Kallós szűkebb szülőföldje, a Kis-Szamos menti Válaszút és Bonchida, illetve Mezőség számos falujának (Feketelak, Buza, Vajdakamarás, Magyarszovát, Szék) hangszeres és vokális népzenéje, de Kallós Zoltán moldvai, gyimesi, kalotaszegi és nagysajói gyűjtéseiből is válogatnak. A zenei anyagot szerkesztette és természetesen a koncerten is közreműködik Enyedi Ágnes népdalénekes, aki Kallós Zoltánnal gyerekkorától kezdve nagyon szoros kapcsolatot ápolt. Énekesként közreműködik továbbá Mezei Balázs, a Duna Művészegyüttes táncművésze, illetve a Duna Művészegyüttes táncosai.

 

Előadja:

a Duna Művészegyüttes népi zenekara, a Göncöl Zenekar

Énekes közreműködők:

Enyedi Ágnes Junior Prima díjas népdalénekes, a Népművészet Ifjú Mestere

Mezei Balázs, a Duna Művészegyüttes táncművésze

 

Jegyvásárlás: https://hagyomanyokhaza.jegy.hu/program/fordulj-kedves-lovam-valogatas-kallos-zoltan-gyujteseibol-147238/974496

Részletek

Dátum:
2023.05.16.
Időpont:
19:00 - 20:00
Esemény kategória:
https://hagyomanyokhaza.hu/hu/program/fordulj-kedves-lovam-valogatas-kallos-zoltan-gyujteseibol

Helyszín

Hagyományok Háza
Corvin tér 8.
Budapest, 1011 Magyarország
+ Google Térkép