Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

29. DUNA KARNEVÁL GÁLA

június 14 @ 20:00 - 21:30

A karneváli események koronája minden évben a Margitszigeti Szabadtéri Színpad mesés környezetében bemutatott gálaműsor, a külföldi és hazai táncegyüttesek közel 300 művészének egyedülálló, közös műsora.
I. VILÁGKARNEVÁL
Az este első részében bemutatkoznak a karneválra meghívott külföldi tánc és zenei együttesek Hollandiától Törökországig.
II. ÖRÖMÓDA, Európai Táncszimfónia
A második felvonásban egy művészi együttműködésben megvalósuló előadást láthatunk Örömóda címmel, melyet Magyarország EU elnöksége alkalmából állítunk színpadra.
A produkció magyar, bolgár, holland, szerb, és török partnerek közös munkájának eredménye. Megjelennek az egyes népek saját hagyományai, valamint a nemzetközi táncközösségre komponált közös táncképek . A műsor szellemisége az „egység uniformitás nélkül” gondolatán és egymás kultúrájának, identitásának tiszteletén alapul.
Az előadásból sugárzik a népzenei és néptánc kincseink közös ünneplésének öröme.
A Magyar Állami Népi Együtteshez, a Duna Művészegyütteshez és a Magyar Táncművészeti Egyetem művészképzős hallgatóihoz társulnak az Európai Uniós tagállamok és csatlakozó országok képviseletében meghívott együttesek. Az európai nemzetek kultúrájának összefonódásában hol a szolisztikus megfogalmazás, hol a táncközösségre alkotott jelenetek, a közel kétszáz táncos elsöprő energiájú előadása varázsolja el a nézőt.
Szerkesztő koreográfus: Mihályi Gábor, Kossuth- és Harangozó Gyula-díjas, érdemes és kiváló művész

Zenei szerkesztő: Pál István Szalonna, Liszt Ferenc-díjas, érdemes és kiváló művész, Dulai Zoltán, a Népművészet Ifjú Mestere
Koreográfus-rendező: Juhász Zsolt, Harangozó Gyula-díjas
Fesztiváligazgató: Mucsi János, Harangozó Gyula-díjas, érdemes művész

Részletek

Dátum:
június 14
Időpont:
20:00 - 21:30
Esemény kategória:

Helyszín

Margitszigeti Szabadtéri Színpad