Újra Budapesten a Szerelmünk, Kalotaszeg

Újra Budapesten a Szerelmünk, Kalotaszeg

A Nemzeti Táncszínházban lépünk színpadra nagysikerű Szerelmünk, Kalotaszeg című előadásunkkal május 13-án. A Kalotaszeg gazdag folklórkincsét bemutató táncszínházi produkcióban közreműködik Navratil Andrea Liszt Ferenc-díjas népdalénekes, Berecz István, Örökös aranysarkantyús táncos, és Barcza Zsolt Kossuth-díjas népzenész.

Általános törekvésünk, hogy olyan összetett táncszínházi előadásokat hozzunk létre, amelyek az autentikusság jegyeit hordozzák magukon, ugyanakkor innovatívak és modernek, így a mai színházi közegben is megállják a helyüket. Ennek jegyében készült el 2018-ban a Szerelmünk, Kalotaszeg című produkció, mely színpadi keretek között idézi meg Kalotaszeg tájegységének jellemző vonásait, a levegő csodálatos tisztaságát, a dombok szeszélyes vonalait, a szántók, a kaszálók színfoltjait, a kivételes és a világon egyedi viselet- és táncbéli gazdagságát. A nagysikerű műsort számos vidéki, határon túli és külföldi színpadon bemutattuk már az évek során, Budapesten azonban hosszú idő óta most látható először újra.

A táncszínházi produkciót Együttesünk állandó zenekara, a Göncöl zenekar kíséri, illetve közreműködik Navratil Andrea Liszt Ferenc-díjas népdalénekes, Berecz István, Örökös aranysarkantyús táncos, valamint Barcza Zsolt Kossuth-díjas népzenész.

Részletek, jegyvásárlás: https://www.nemzetitancszinhaz.hu/musor/szerelmunk-kalotaszeg/2457

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük